Vres Mastora Vres Texniko

Ρομπότ διδάσκει συμπόνια!(Βίντεο)

0
facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

robotBootist

Ονομάζεται Μιντάρ

και διδάσκει ιερές διδαχές του Βούδα στους επισκέπτες του αρχαίου ναού Κοντάτζι στην πόλη Κιότο της Ιαπωνίας. Μόνο που δεν είναι άνθρωπος, αλλά ένα ανδροειδές, το οποίο προσπαθεί να τραβήξει κυρίως τους νέους στο βουδισμό.

Η ρομπο – μοναχή έκανε το πρώτο κήρυγμα της σε εκπροσώπους των media, μιλώντας με απλά λόγια για τη «Σούτρα της Καρδιάς» στην ιαπωνική γλώσσα, ενώ υπότιτλοι στα αγγλικά και στα κινεζικά εμφανίζονταν στον τοίχο για τους ανθρώπους που θέλουν να μάθουν περισσότερα για τη βουδιστική διδασκαλία της συμπόνιας. Το ρομπότ θα κάνει ντεμπούτο του, τον Μάρτιο για το κοινό.

Με ύψος 1.95, βάρος 60 κιλά και κόστος 100 εκατομμυρίων ¥, το ρομπότ έχει προκύψει από μια συνεργασία των ερευνητών του Πανεπιστημίου της Οσάκα με επικεφαλής τον καθηγητή Χιρόσι Ισιγκούρο και τους υπεύθυνους του βουδιστικού ναού, σύμφωνα με τη βρετανική «Daily Mail» και την ιαπωνική «Japan Times».

Το σώμα της Μιντάρ – Κάνον είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, το κεφάλι, οι ώμοι και τα χέρια της είναι καλυμμένα από σιλικόνη, ενώ έχει μια κάμερα στο μάτι της, που σχηματίζεις την εντύπωση ότι σε κοιτάει..

«Ελπίζουμε ότι η ρομποτική Κάνον θα βοηθήσει, ώστε οι βουδιστικές διδασκαλίες να αγγίξουν τις καρδιές των σημερινών ανθρώπων. Θέλουμε πολλοί άνθρωποι να έλθουν για να δουν το ρομπότ και τελικά να σκεφθούν την ουσία του Βουδισμού», δήλωσε ο επικεφαλής ιερέας του ναού Τένσο Γκότο.

Διαβάστε περισσότερα στο www.msn.com

05/09/2019 |

Leave a Reply