Vres Mastora Vres Texniko

Γιατί να προτιμήσουμε ένα εξειδικευμένο συνεργείο καθαρισμού χαλιών

0
facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

IMG_5845

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τέλος της Άνοιξης, αρχή του καλοκαιριού και κάποιες εποχιακές εργασίες είναι σε πλήξη εξέλιξη.

Μια από αυτές και το «μάζεμα», ο καθαρισμός και η φύλαξη των χαλιών μας, ειδικά όταν αυτά αποτελούν ένα συναισθηματικό, οικονομικό μέρος του σπιτιού. Ακόμα και όταν υπάρχει πρόβλημα χώρου.
Γιατί προτείνουμε τα χαλιά ή οι μοκέτες τουλάχιστον κάθε δεύτερο έτος αν όχι σε ετήσια βάση, να δίνονται σε ένα οργανωμένο συνεργείο καθαρισμού.
Γιατί τα χαλιά ξεχωρίζονται ανά είδος (χειροποίητα, μηχανής, εισαγωγής (συνήθως έχουν πιο αραιούς κόμπους), μεταξωτά, μάλλινα, ψάθινα κ.λπ., και ο καθαρισμός τους διαφέρει.
Τα χειροποίητα χαλιά είναι πιο ευαίσθητα και για τον καθαρισμό τους θα πρέπει να ακολουθήσουμε πολύ συγκεκριμένα βήματα.
Τα μεταξωτά χαλιά είναι πολύ ευαίσθητα, απαιτούν πρώτα προσεκτικό ξεσκόνισμα με ειδική βούρτσα και η ηλεκτρική σκούπα δεν είναι η καταλληλότερη λύση.
Τα ψάθινα χαλιά δεν αγαπούν το νερό. Καθαρίζονται πολύ εύκολα με μια επαγγελματική ηλεκτρική σκούπα και κατόπιν με ειδικό απορρυπαντικό και μαλακές βούρτσες και σφουγγάρια.
Ένα εξειδικευμένο συνεργείο προσέχει ακόμα και τη φορά που έχει το πέλος, έχει ειδική αντιμετώπιση στα κρόσια και τον καθαρισμό τους, αφού αυτό είναι ένα δύσκολο κομμάτι στο χαλί και συνήθως στο σπίτι δεν έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Αν δε ζητήσετε συντήρηση ή αντικατάσταση στα κρόσια μπορεί να γίνει, όπως επίσης και επιδιόρθωση σε φθαρμένα χαλιά.
Επίσης, τα ειδικευμένα συνεργεία φροντίζουν να επανέρχεται το πέλος εκεί που «πατούν» τα έπιπλα και δημιουργούν διαφορές.
Ένας πολύ σημαντικός λόγος για να δώσουμε τα χαλιά μας σε ένα επιλεγμένο συνεργείο είναι όταν στο σπίτι υπάρχουν κατοικίδια. Σκόνες, τρίχες που όσο και να τις αφαιρέσουμε κρύβονται καλά, λεκέδες από ούρα και όχι μόνο. Όσο σωστά και αν καθαρίσουμε τα χαλιά στο σπίτι, η δυσάρεστη μυρωδιά παραμένει. Και δυστυχώς κάποια από τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιούμε στο σπίτι δεν προστατεύουν το χαλί.
Ένα συνεργείο ξέρει πώς θα αφαιρέσει επίσης και άλλους δύσκολους λεκέδες, όπως είναι ο καφές, οι σάλτσες, το κακάο, η λάσπη, το αίμα, το κρασί (ειδικά το κόκκινο), λεκέδες λιπαροί ή λεκέδες από παιδικές τροφές που περιλαμβάνουν φρούτα. Ακόμα και περιπτώσεις όπως η τσίχλα και το κερί που αν δεν γνωρίζουμε υπάρχει κίνδυνος να καταστρέψουμε το χαλί κατά την αφαίρεσή τους.
Τέλος, η αποθήκευση! Έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο και το συνεργείο θα στεγνώσει πολύ καλά το χαλί και θα το τυλίξει σε ρολό και όχι σε σχήμα πακέτου που θα αφήσει ίχνη διπλώματος αφ’ ενός, αφ’ ετέρου μπορεί να κοπεί και το στημόνι του.Κατόπιν θα μπει μέσα στις ειδικές θήκες πλαστικού ή υφάσματος και θα φυλαχτεί σε οριζόντια θέση στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους και στις κατάλληλες συνθήκες (περιβάλλον με τη σωστή υγρασία, φωτισμό κ.λπ.). Σε πολλούς από αυτούς τους χώρους υπάρχουν και βιολογικοί τρόποι απομάκρυνσης ανεπιθύμητων εντόμων, όπως είναι ξύσματα κέδρου, ξηρό γαρύφαλλο, λεβάντα, κόκκοι πιπεριού και βότανα και υλικά που ενδείκνυνται και δεν ενοχλούν το περιβάλλον.
Προφυλάξτε τα χαλιά σας για να τα έχετε πολλά πολλά χρόνια. Ασχοληθείτε με το να βρείτε τους σωστούς επαγγελματίες. Μην βάζετε μοναδικό κριτήριο το κόστος καθαρισμού και φύλαξης.

 

Το άρθρο αντιγράψαμε από το facebook page του μέλους του VMVT Club Cosmos Clean Carpet https://www.facebook.com/cosmosclean/

29/05/2018 |

Leave a Reply