Vres Mastora Vres Texniko

Blog

Λάθη που όλοι κάνουμε με το πλυντήριο ρούχων

ASKO_Laundry_Washing_Machines_Modes_Intensive-2x1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ας μιλήσουμε με απόλυτη ειλικρίνεια: Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθαρίσατε το πλυντήριο ρούχων σας;

Επειδή μάλλον η απάντηση που θα πάρουμε σε αυτήν την ερώτηση είναι «δεν θυμάμαι», εμείς είμαστε εδώ για να σας πούμε ποια είναι τα 5 λάθη που καταστρέφουν το πλυντήριο ρούχων σας χωρίς να το καταλαβαίνετε.
Αφήνετε πάντα την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτή ανάμεσα στα πλυσίματα.

1. Δεν αφήνετε την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτή ανάμεσα στα πλυσίματα. Αφήνετε την πόρτα ανοιχτή μετά από κάθε πλύσιμο έτσι ώστε να μην αναπτύσσεται μούχλα στο εσωτερικό του αλλά και στο λάστιχο της πόρτας. Επίσης, ανοίγοντας την πόρτα δίνετε την δυνατότητα στο πλυντήριό σας να μυρίζει φρεσκάδα και όχι «κλεισούρα».

2. Δεν καθαρίζετε ποτέ το φίλτρο του νερού. Καλό είναι να κάνετε που και που ένα καλό πλύσιμο στο φίλτρο του πλυντηρίου. Αυτό είναι απαραίτητο διότι μαζεύονται παντού βρομιές από τα ρούχα που πλύνατε και μπλοκάρουν το φίλτρο. Αυτό δεν επηρεάζει μόνο το πλυντήριο αλλά έχει επιπτώσεις και στο καθάρισμα των ρούχων σας.

Μάθετε να καθαρίζετε το φίλτρο νερού.

3. Δεν κάνετε μια άδεια πλύση με ζεστό νερό. Παρόλο που πολλές εταιρίες απορρυπαντικών ισχυρίζονται πως δεν χρειάζεται να κάνετε πλύσεις με ζεστό νερό, οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν πλένουν καλά τα ρούχα σας και δεν διώχνουν εντελώς τη βρωμιά. Που και που καλό είναι, λοιπόν, να κάνετε μια πλύση χωρίς ρούχα, με ζεστό νερό και χωρίς απορρυπαντικό για να αναζωογονείται το πλυντήριό σας.

4. Ξεχνάτε να καθαρίζετε την θήκη του απορρυπαντικού. Τα παλιό απορρυπαντικό μπορεί να μπλοκάρει την πλύση αν δεν έχει καθαριστεί σωστά η θήκη που το βάζετε. Βγάζετέ την συχνά και καθαρίζετέ την με ζεστό νερό. Είναι κάτι πολύ απλό και γρήγορο.

Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε την θήκη του απορρυπαντικού.

5. Πάντα παραγεμίζετε το πλυντήριό σας. Ένα από τα πιο σημαντικά λάθη που κάνετε είναι και πρέπει να αποφεύγετε είναι το παραγέμισμα του πλυντηρίου σας με ρούχα. Τα ρούχα σας χρειάζονται τον χώρο τους για να καθαρίζονται σωστά ενώ παράλληλα δεν κάνετε καλό και στο πλυντήριό σας μακροπρόθεσμα.

Ό,τι από τα παραπάνω κι αν κάνετε ήρθε η ώρα να μάθετε από τα λάθη σας και να τα διορθώσετε. Μόνο έτσι θα έχετε πάντα καλά πλυμένα ρούχα και πλυντήριο που θα διαρκέσει για πολύ περισσότερα χρόνια.

Πηγή μας, το πολύ πολύ καλό site του Σπύρου Σούλη κι ευχαριστούμε. http://spirossoulis.com

 

May 25, 2018 |

Πιστοποιητικό Ηλεκτρολόγου – Πότε και γιατί

720_545504_7d2b95833d-b4900d662af2a6a5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πότε απαιτείται η έκδοση Πιστοποιητικού ΔΕΗ

Η έκδοση του Πιστοποιητικού ΔΕΗ απαιτείται στις παρακάτω περιπτώσεις:

 • Όταν ο πελάτης ζητήσει αλλαγή ονόματος στο λογαριασμό της Δ.Ε.Η και έχει λήξει το πιστοποιητικό ΔΕΗ (Για μονοκατοικίες, διαμερίσματα έχει διάρκεια ισχύος 14 έτη)

 

 • Όταν ο πελάτης ζητήσει επανασύνδεση και έχει λήξει το πιστοποιητικό ΔΕΗ

 

 • Για ηλεκτροδότηση εργοταξιακής παροχής. (ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΗ ΠΑΡΟΧΗ)

 

 • Μετά την αποπεράτωση της κατασκευής κάθε ηλεκτρικής εγκατάστασης και πριν να τεθεί σε λειτουργία από τον χρήστη, για να διαπιστωθεί ότι έχουν τηρηθεί οι απαιτήσεις του Προτύπου ΕΛΟΤ ΗD 384 αλλά και της ισχύουσας Νομοθεσίας. (ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗ)

 

 • Μετά από την αποπεράτωση των σχετικών εργασιών και πριν να τεθεί σε λειτουργία η επέκταση ή το τροποποιημένο τμήμα της εγκατάστασης

 

Κάθε πότε απαιτείται η έκδοση του πιστοποιητικού ΔΕΗ

Η διάρκεια ισχύος του Πιστοποιητικού ΔΕΗ εξαρτάται από τη χρήση της εγκατάστασης.

Δείτε κάθε πότε απαιτείται:

 • Για κατοικίες και ανάλογους χώρους (μονοκατοικίες, διαμερίσματα κ.α.), τουλάχιστον κάθε 14 χρόνια

 

 • Για κλειστούς επαγγελματικούς χώρους που δεν έχουν εύφλεκτα υλικά (καταστήματα, γραφεία, βιοτεχνίες, βιομηχανίες κ.α.), τουλάχιστον κάθε 7 χρόνια

 

 • Για κλειστούς επαγγελματικούς χώρους με εύφλεκτα υλικά (καταστήματα, γραφεία, βιοτεχνίες, βιομηχανίες κ.α.), τουλάχιστον κάθε 2 χρόνια

 

 • Για χώρους ψυχαγωγίας και συνάθροισης κοινού τουλάχιστον κάθε χρόνο

 

 • Για επαγγελματικές εγκαταστάσεις στο ύπαιθρο (μαρίνες, πισίνες, κάμπινγκ κ.α.) τουλάχιστον κάθε χρόνο και σε περίπτωση διακοπής της ηλεκτροδότησης, πριν από την επανασύνδεση

 

 • Για όλες τις παραπάνω χρήσεις εφόσον προκύπτει αλλαγή χρήσης της Εγκατάστασης

 

 • Για όλες τις παραπάνω κατηγορίες εφόσον η Εγκατάσταση πληγεί από θεομηνίες (πλημμύρες, σεισμούς)

 

 • Μετά από σοβαρά ατυχήματα ή συμβάντα (πυρκαγιά, ηλεκτροπληξία)

 

 • Μετά από καταγγελία φυσικών ή νομικών προσώπων

 

Τι περιλαμβάνει το νέο Πιστοποιητικό ΔΕΗ

Το Νέο Πιστοποιητικό ΔΕΗ περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

 • Υπεύθυνη Δήλωση Αδειούχου Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη

 

 • Έκθεση Παράδοσης Ηλεκτρικής Εγκατάστασης

 

 • Πρωτόκολλο Ελέγχου Ηλεκτρικής Εγκατάστασης κατά ΕΛΟΤ HD 384

 

 • Πρωτόκολλο Ελέγχου Ηλεκτρικής Εγκατάστασης κατά ΚΕΗΕ (εάν είναι παλιά εγκατάσταση πρίν τον Μαρτιο του 2006 ή εάν σε μια εγκατάσταση συνυπάρχουν και τα δυο πρότυπα)

 

 • Διαστασιολογημένο μονογραμμικό σχέδιο του πίνακα εγκατάστασης

 

 • Ηλεκτρολογικό Σχέδιο όπου περιλαμβάνονται
  • Η θέση των σταθερών ηλεκτρικών συσκευών και κινητήρων
  • Η διαδρομή των ηλεκτρικών γραμμών, εφόσον έχουν διατομή ίση ή μεγαλύτερη του 1,5mm2
  • Η θέση των διακοπτών, ρυθμιστών, κομβίων, ανιχνευτών, θερμοστατών, ρευματοδοτών και πινάκων σε σχέση με το ακίνητο
April 30, 2018 |

Η Wall Street Journal βλέπει την επιστροφή των ξένων επιχειρήσεων και την ανάπτυξη στην Ελλάδα

92cd45ef66b74894452168334fe82b6f_XL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Καθώς επανακάμπτει η ανάπτυξη στην Ελλάδα, μετά από μια δεκαετία κρίσης, επιστρέφουν και κάποιες από τις επιχειρήσεις που κάποτε είχαν ξεγράψει τη χώρα» γράφει η Wall Street Journal.

 «Ξεκινώντας την επέκτασή της στην Ελλάδα, η επιχείρηση τροφίμων Spar εγκαινίασε δύο νέα supermarkets σε Κρήτη και Σκιάθο, τα πρώτα από τα 350 που έχει προγραμματίσει. Δύο μόλις χρόνια πριν, ο όμιλος είχε εγκαταλείψει την Ελλάδα μετά την χρεοκοπία του Έλληνα εταίρου της» σημειώνει η εφημερίδα και προσθέτει: «Οι προοπτικές της Ελλάδας είναι πολύ πιο ευοίωνες σήμερα. Το ΑΕΠ αυξήθηκε με ρυθμό 1,4% το 2017, που είναι η πρώτη σημαντική άνοδος μετά το 2007. Οι έρευνες δείχνουν επίπεδα δραστηριότητας, νέων παραγγελιών και προσλήψεων που είχαν να σημειωθούν χρόνια. Οι αναλυτές αναμένουν ανάπτυξη 2% για το 2018. Μετά από την μακρότερη και βαθύτερη οικονομική ύφεση στη σύγχρονη ιστορία, η Ελλάδα αρχίζει επιτέλους να ανακάμπτει. Εφόσον διατηρηθεί, η ανάκαμψη αυτή θα κλείσει το τελευταίο κεφάλαιο της κρίσης της ευρωζώνης με τρόπο που ταιριάζει περισσότερο και από την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα στήριξης».
 «Τα χειρότερα είναι πίσω μας. Οι τιμές των ακινήτων έχουν πέσει και είναι εύλογο για τους επενδυτές να επιστρέψουν. Αν διατηρηθεί η πολιτική και κοινωνική σταθερότητα, τότε θα δούμε ανάπτυξη», δήλωσε ο Φ. Καρακίτσος, εκτελεστικός διευθυντής της Spar Hellas.
 Η Wall Street Journal αναφέρει ότι «η ταλαιπωρημένη χώρα έχει να διανύσει μακρύ δρόμο ακόμη για να συνέλθει από την τραυματική δεκαετία. Ο δραστικός δημοσιονομικός περιορισμός με αντάλλαγμα δάνεια στήριξης προκάλεσε οικονομική ελεύθερη πτώση. Το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 28% και η ανεργία, αν και αποκλιμακώνεται, παραμένει άνω του 20%… Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υλοποιεί το πρόγραμμα των πιστωτών. Η λιτότητα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και η αρνητική της επίδραση στην ανάπτυξη εξασθενεί. Οι σχέσεις της Αθήνας με τους δανειστές είναι πιο ήρεμες. ”Κανείς πλέον δεν συζητά για Grexit. Το ερώτημα ωστόσο είναι αν αυτή η αντίδραση της οικονομίας είναι βραχυπρόθεσμη, ή αποτελεί την έναρξη μιας μακράς περιόδου βιώσιμης ανάπτυξης”, δήλωσε ο Τάσος Αναστασάτος, επικεφαλής οικονομολόγος στην EFG Eurobank.
 Η Aegean Airlines SA ένιωσε αρκετή αυτοπεποίθηση για να παραγγείλει 42 νέα αεροσκάφη αξίας 4 δισ. ευρώ, προχωρώντας στην μεγαλύτερη επένδυση από την έναρξη της κρίσης. Η TeslaInc. κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων πρόκειται να λειτουργήσει ένα μικρό κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στην Αθήνα. Οι μικρές επιχειρήσεις είναι οι κυριότεροι εργοδότες στην Ελλάδα και κρίσιμος παράγοντας για την διατήρηση της ανάπτυξης. Στο κέντρο της Αθήνας, το ποσοστό των κλειστών καταστημάτων έπεσε στο 25% από το ένα τρίτο στη διάρκεια της κρίσης, καθώς αποκαθίσταται σταδιακά η εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Ακόμη και ο κωματώδης κατασκευαστικός τομέας δείχνει σημάδια ζωής, ενώ κάποιοι νέοι Έλληνες επιστρέφουν από το εξωτερικό μετά από μια δεκαετία μέσα στην οποία η χώρα έχασε μια γενιά πτυχιούχων» καταλήγει η  αμερικανική εφημερίδα.

Tα παραπάνω βρήκαμε και μεταφέραμε από την ιστοσελίδα www.huffingtonpost.gr

April 27, 2018 |

Δέσμευση ΟΤΕ για FTTH σε 1 εκατ. σπίτια και επιχειρήσεις μέχρι το 2022

dt-ote-maxim

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οπτική ίνα (FTTH) σε 1 εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις, μέχρι το 2022 σχεδιάζει να εγκαταστήσει ο ΟΤΕ, καλύπτοντας μεταξύ άλλων εγκαταστάσεις μεγάλης κοινωνικής σημασίας, όπως πανεπιστημιακά ιδρύματα, κέντρα μεταφορών, βιομηχανικά πάρκα και δημόσια κτίρια.

Το πλάνο επενδύσεων του ομίλου ΟΤΕ σε FTTH για ταχύτητες έως 1Gbps στο 25% των συνδέσεων της χώρας ανακοίνωσαν στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και στον Υπουργό ΨΗΠΤΕ, Νίκο Παππά, ο CEO του Ομίλου Deutsche Telekom, Timotheus Höttges, ο επικεφαλής της Deutsche Telekom για την Ευρώπη, Srini Gopalan και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης σήμερα Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Όμιλος ΟΤΕ επανέλαβε επίσης την δέσμευσή του να επενδύσει δυναμικά και για την ανάπτυξη δικτύου κινητής 5ης γενιάς (5G), ως προϋπόθεση για την Κοινωνία του Gigabit. Οι συνολικές επενδύσεις του Ομίλου, κυρίως για υποδομές και δίκτυα νέας γενιάς, θα ανέλθουν σε έως 2 δισ. ευρώ έως το 2022.

Μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Höttges δήλωσε: «H επένδυση της Deutsche Telekom στην Ελλάδα είναι στρατηγικής σημασίας. Επενδύουμε με μακροπρόθεσμο ορίζοντα και στηρίζουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας στο δρόμο για την Κοινωνία του Gigabit. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για όσα έχει πετύχει η διοικητική ομάδα του Ομίλου ΟΤΕ τα τελευταία χρόνια. Ο Όμιλος ΟΤΕ έχει το καλύτερο δίκτυο κινητής στην χώρα. Τώρα αυξάνει τις επενδύσεις του για να φτάσει η οπτική ίνα στο σπίτι. Μαζί θα συμβάλλουμε στην ταχύτερη μετάβαση της Ευρώπης στη νέα ψηφιακή εποχή».

Ο κ. Τσαμάζ που ως επικεφαλής του ΟΤΕ έχει την ευθύνη του σχεδιασμού των επενδύσεων, δήλωσε: «Είμαστε η εταιρεία των οπτικών ινών στην Ελλάδα. Υλοποιούμε το μεγαλύτερης έκτασης έργο αναβάθμισης τηλεπικοινωνιακών υποδομών των τελευταίων δεκαετιών, τοποθετώντας οπτικές ίνες παντού. Χρόνια τώρα, επενδύουμε σε δίκτυα οπτικών ινών ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας και την επίτευξη των στόχων της Ε.Ε. για την ευρυζωνικότητα. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, φέρνοντας την οπτική ίνα σε 1 εκατομμύρια σπίτια. Θέλουμε να φτιάξουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους».

Από την πλευρά της κυβέρνησης ο κ. Παππάς σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «ο ρόλος της Πολιτείας είναι να διασφαλίσει ότι οι ιδιωτικές επενδύσεις θα πυκνώσουν και θα γίνουν με τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε όλοι οι Έλληνες να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτές τις νέες τεχνολογίες και στις καταπληκτικές και εξαιρετικές υπηρεσίες, οι οποίες μπορούν να αναπτυχθούν πάνω σε αυτές τις υποδομές».

Το άρθρο πήραμε από το www.infocom.gr

April 11, 2018 |

Συντηρήστε την τέντα! Το καλοκαίρι έρχεται γρηγορότερα απ’ όσο νομίζετε!..

1420-5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H άνοιξη έχει έρθει και ο δυνατότερος ήλιος επιβάλλει να κατεβάσετε την τέντα… σας! Μάθετε τα πάντα για να την καθαρίσετε τέλεια!

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, δεν μας φαίνεται περίεργο αν ξεχνάτε ότι το σπίτι σας έχει βεράντα. Με την έλευση όμως της Άνοιξης και του πιο φωτεινού ήλιου, η βεράντα παύει πλέον να αποτελεί μια ισχνή θύμηση μιας και η χρήση της γίνεται πλέον επιτακτική. Κι αυτό που σας προβληματίζει περισσότερο δεν είναι η διακόσμηση ή τα έπιπλά της αλλά η τέντα της και πιο συγκεκριμένα η καθαριότητά της. Παρακάτω θα βρείτε 8 tips για να τη λάμψετε.

Tip1: Η τέντα πρέπει να καθαρίζεται ενώ είναι στεγνή. Γιατί; Με αυτόν τον τρόπο θα αφαιρέσετε πιο εύκολα τη σκόνη και τα στίγματά της ενώ αν αυτά επιμένουν δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σκούπα σας για να τα ξεφορτωθείτε.

Tip2: Μην ρίχνετε στην τέντα σας ζεστό νερό. Το ζεστό νερό συρρικνώνει τις ίνες του υφάσματός της. Για την καθαριότητά της, βουτήξτε μια μαλακή βούρτσα ή σκούπα σε κρύο ή χλιαρό νερό και περάστε με αυτήν την επιφάνεια της τέντας.

Tip3: Ξεφορτωθείτε τους επίμονους λεκέδες με… το μαλακό. Χρησιμοποιήστε ένα απορρυπαντικό με ουδέτερη βάση για να εξαφανίσετε αποτελεσματικά από την επιφάνεια της τέντα σας τους επίμονους λεκέδες.

Tip4: Ξεσκουριάστε την. Αν η τέντα σας έχει πιάσει σκουριά, τρίψτε τους βραχίονες με λίγο σύρμα. Στη συνέχεια, αλείψτε τους με λίγο λάδι για έξτρα προστασία. Ποια είναι η σωστή τέντα για εσάς; Μάθετε εδώ.

Tip5Μην ξεχνάτε να την «ξεσκονίζετε». Και με αυτό εννοούμε να απομακρύνετε από αυτήν τα φύλλα των δέντρων και αυτό γιατί όταν αποσυντίθενται και λιώνουν, αφήνουν πίσω τους «ζόρικους» λεκέδες.

Tip6: Πιάστε βελόνα και κλωστή! Αν η τέντα σας έχει τρυπήσει, καλύψτε την άμεσα μιας και τα σκισίματα στην επιφάνειά της μπορεί να μεγαλώσουν πολύ γρήγορα. Καλύψτε το πληγέν σημείο με λίγο καραβόπανο ή τεντόπανο (εφόσον έχετε στο σπίτι). Αν η τέντα ξηλωθεί, ράψτε το σημείο χρησιμοποιώντας μια σακοράφα και κερωμένο σπάγκο.

Tip7: Περάστε την τέντα σας με υγρό σιλικόνης για να αντιμετωπίσετε τα σημάδια της μούχλας. Η εφαρμογή του σπρέι (το οποίο θα βρείτε σε χρωματοπωλεία) πρέπει να γίνει όταν το ύφασμα είναι στεγνό. Αφού το περάσετε, φροντίστε να αφήσετε την τέντα κατεβασμένη στον ήλιο για τουλάχιστον 24 ώρες. Με αυτόν τον τρόπο θα την προστατέψετε και από το λιμνάζον νερό της βροχής που μπορεί να ενισχύει την εμφάνιση της μούχλας.

Tip8: Έπιασε βροχή; Μαζέψτε την τέντα σας αλλά μην ξεχάσετε μετά να την κατεβάσετε για να στεγνώσει καλά και να βάλετε στοπ στην ανάπτυξη της μούχλας.

March 19, 2018 |

Υγρασία στο σπίτι;

f77476a854670c6530a530fc33b9fdb5-666x399

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Έρευνες έχουν δείξει πως άνθρωποι που ζούνε σε σπίτια με πολλή υγρασία είναι πιο δυστυχισμένοι από αυτούς που ζουν σε σπίτια χωρίς υγρασία. Αυτό σημαίνει πως η υγρασία που υπάρχει στο περιβάλλον μας επηρεάζει τον ψυχικό μας κόσμο.

Πώς θα καταπολεμήσετε την υγρασία του σπιτιού;

Αερισμός Μια από τις πιο σημαντικές λύσεις είναι ο σωστός αερισμός. Ειδικά στα δωμάτια που έχουν ανάγκη από καλό αερισμό, όπως το μπάνιο και η κουζίνα, πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί και να τα αερίζετε συχνά. Αν δεν έχετε ανεμιστήρες εξαερισμού φροντίστε να βάλετε γιατί κάνουν καλή δουλειά. Αν δε θέλετε να ξοδέψετε επιπλέον χρήματα για να προσθέσετε εξαεριστήρες, τότε απλά θυμηθείτε να ανοίγετε συχνά τα παράθυρα του σπιτιού σας.

Αυξήστε τη θερμοκρασία του σπιτιού σας Αυξήστε τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες δυσκολεύουν τη δημιουργία μούχλας λόγω υγρασίας.

Μειώστε τον χρόνο του μπάνιου σας Μην κάνετε μακράς διαρκείας μπάνια με καυτό νερό γιατί δυσκολεύετε το πρόβλημα ακόμα περισσότερο. Προτιμήστε να κάνετε πιο γρήγορα ντους με όσο το δυνατόν πιο χλιαρό ή κρύο νερό. Επίσης μην αφήνετε το ζεστό νερό να πέφτει με πολύ πίεση γιατί έτσι δημιουργούνται ακόμα πιο γρήγορα υδρατμοί.

Προσθέστε φυτά στον χώρο σας Τα φυτά έχουν την ικανότητα να μειώνουν την υγρασία που υπάρχει σε έναν χώρο. Φροντίστε μόνο να μην τα ποτίζετε με πολύ νερό γιατί ούτως ή άλλως απορροφούν και την υγρασία του σπιτιού σας.

Χρησιμοποιήστε αφυγραντήρες Οι αφυγραντήρες συνήθως τοποθετούνται σε υπόγεια καθώς πρέπει να βρίσκονται σε χώρους χωρίς παράθυρα. Αν θέλετε, όμως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αφυγραντήρες σε δωμάτια, όπως είναι το μπάνιο που συνήθως δεν έχει παράθυρα ή κι αν έχει είναι πολύ μικρά.

Μην βάζετε ξύλα μέσα στο σπίτι Αν έχετε τζάκι αποφύγετε να διατηρείτε τα ξύλα σας μέσα στο σπίτι. Τα φρεσκοκομμένα ξύλα περιέχουν αρκετή ποσότητα νερού που βγαίνει με τη μορφή υγρασίας στον χώρο. Προτιμήστε να αποθηκεύετε τα ξύλα εκτός σπιτιού.

Το άρθρο βρήκαμε στο πολύ καλό site του Σπύρου Σούλη. http://spirossoulis.com

February 23, 2018 |

Έχετε Κατοικίδιο; – Tips Καθαριότητας που θα σας αλλάξουν τη ζωή

thehomeissue_pet2-259x354@2xΗ συμβίωση με ένα κατοικίδιο, είτε είναι σκύλος είτε γάτα, συνοδεύεται από πολλά όμορφα πράγματα. Η παρέα, η αγάπη και το πολύ παιχνίδι είναι μόνο λίγα από αυτά. Ωστόσο, υπάρχουν και δυσκολίες οι οποίες αφορούν, εκτός από την καθημερινή φροντίδα του ίδιου του ζώου και την καθαριότητα εντός του σπιτιού.

Αν ο τετράποδος φίλος σας αφήνει τρίχες, λερώνει στο εσωτερικό του σπιτιού, σκορπίζει παντού τα παιχνίδια του ή αφήνει άσχημη μυρωδιά στον χώρο, σας έχουμε τις λύσεις. Διαβάστε παρακάτω μερικά tips καθαριότητας που αν τα εφαρμόσετε είναι σίγουρο πως το σπίτι σας θα είναι πολύ πιο καθαρό και εσείς θα απολαμβάνετε πολύ περισσότερο τη συντροφιά του χνουδωτού σας φίλου.

 

Πράγματα που δεν Πρέπει να Έχει το Σπίτι σας αν Έχετε Σκύλο

 • Μήπως ο χαριτωμένος φίλος σας έχει την κακή συνήθεια να μαρκάρει την περιοχή του… εντός σπιτιού; Αρχικά θα πρέπει να καθαρίσετε την περιοχή με κάποιο καθαριστικό που περιέχει ένζυμα για να απομακρύνετε την μυρωδιά. Έπειτα φτιάξτε ένα διάλυμα με ένα φλυτζάνι ζεστό νερό και 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου και ψεκάστε στην περιοχή για να σταματήσετε την κακή συνήθεια που έχει το ζωάκι σας.
 • Τα παιχνίδια του σκύλου σας είναι από τα πιο βρώμικα πράγματα στο σπίτι σας. Υπάρχει, όμως, ένας απλός τρόπος να τα καθαρίσετε. Βάλτε τα στο πλυντήριο με ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και θα βγουν σαν καινούργια.
 • Η γούνα είναι πολύ χαριτωμένη πάνω στο σκύλο ή τη γάτα σας, αλλά όχι και στα χαλιά σας. Για να καθαρίσετε τις τρίχες, περάστε τα χαλιά σας με έναν καθαριστή τζαμιών και θα τις δείτε να εξαφανίζονται.
 • Αν η γάτα σας γλείφεται καθημερινά και βρίσκετε πολλές τριχωτές μπαλίτσες,  τότε ίσως πρέπει να της κάνετε δώρο… γρασίδι γατών. Πρόκειται για γρασίδι που η γάτα το τρώει και κάνει καλό στο πεπτικό της σύστημα, ενώ παράλληλα οι μπαλίτσες  φεύγουν πιο εύκολα.
 • Ένας εύκολος τρόπος για να αποφύγετε τις πατημασιές σε όλο το σπίτι αφού η γάτα σας πάει τουαλέτα, είναι να φτιάξετε μια επιφάνεια πάνω από το κουτί που πηγαίνει για την ανάγκη της. Μπορείτε να το κατασκευάσετε μόνοι σας, παίρνοντας μεταλλικό πλέγμα που στη συνέχεια θα το βάψετε.
 • Αν το κατοικίδιο σας έχει την κακή συνήθεια να παίζει με το χαρτί τουαλέτας, σας δίνουμε τη λύση. Αν είναι γάτα, βάλτε μέσα στο χάρτινο ρολό  μερικές σταγόνες από αιθέρια έλαια δεντρολίβανου και λεβάντας. Αν είναι σκύλος χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια με βάση το κίτρο και αιθέριο έλαιο κανέλας.
 • Είτε πρόκειται για το σπίτι, είτε για το αυτοκίνητό σας, να ένας γρήγορος τρόπος να απομακρύνετε τις τρίχες: χρησιμοποιήστε ένα ανάγλυφο πλαστικό γάντι (από αυτά που προορίζονται για το πλύσιμο των πιάτων), μαζέψτε τις τρίχες σε μια μπαλίτσα και πετάξτε την στο καλάθι των αχρήστων.
 • Φτιάξτε για τη Γάτα σας Κατασκευή Απασχόλησης με Μηδενικό Κόστος. Όταν διαλέγετε κρεβάτι για το ζωάκι σας, έχετε κατά νου να επιλέξετε κάποιο που μπορεί να μπαίνει στο πλυντήριο. Αν το κατοικίδιο σας είναι.. μεγάλων διαστάσεων, τότε επιλέξτε ένα κρεβάτι με αφαιρούμενο κάλυμμα. Αν έχετε τη δυνατότητα να το πλένετε συχνά, το σπίτι σας θα μυρίζει πιο όμορφα και το κρεβάτι θα διαρκέσει περισσότερο.
 • Για να βάλετε τάξη στην ακαταστασία που δημιουργούν τα παιχνίδια του κατοικιδίου σας, να θυμάστε να μην του αφήνετε διαθέσιμα πάνω από 2 παιχνίδια τη φορά και να τα αλλάζετε περιοδικά. Ο χώρος σας θα παραμένει τακτοποιημένος και το ζωάκι σας δεν θα βαρεθεί, αφού θα έχει συχνά καινούργια παιχνίδια για να παίξει.
 • Τις πολύ χρήσιμες συμβουλές πήραμε από το www.spyrossoulis.com
February 16, 2018 |

Οι 5 κατοικίες αρχιτεκτονικά αριστουργήματα των νοτίων προαστίων

notia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Το σπίτι στη Βούλα που θυμίζει Οριγκάμι

Ο Παύλος Χατζηαγγελίδης και το «314 Architecture Studio» πειραματίζονται με τους ανατρεπτικούς σχεδιασμούς. Η κατοικία συνολικής επιφάνειας 300 μ2 που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2018, χαρακτηρίζεται από μια ιδιαίτερη μορφολογική, αρχιτεκτονική γλώσσα, αφού αποτελεί ένα μετασχηματισμό των origami, της παραδοσιακής ιαπωνικής χειροτεχνίας αναδίπλωσης του χαρτιού. Η κατοικία χωρίζεται σε τέσσερα επίπεδα, με το ανώτερο επίπεδο αυτής να είναι το master suite. Tα δύο ενδιάμεσα αποτελούν ορόφους με χώρους διημέρευσης και βοηθητικά υπνοδωμάτια ενώ στο κατώτερο επίπεδο βρίσκονται διάφοροι βοηθητικοί χώροι και το πάρκινγκ. Χαρακτηριστικό της κατοικίας είναι τα μεγάλα ανοίγματα περιμετρικά με σύστημα κινητών αλουμινένιων κουρτινών που προγραμματίζονται μέσω ενός αυτοματισμού ώστε να επιτρέπουν το σωστό ηλιασμό και την απαραίτητη σκίαση κατά τη διάρκεια της ημέρας και σύμφωνα με την εποχή του χρόνου.

2. Η κατοικία σκαρφαλωμένη στη βουνοπλαγιά της Σαρωνίδας

Σκηνικό από το μέλλον θυμίζει αυτή η κατοικία που σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Mplusm Architects. Για να μπει κανείς σ’ αυτή την κατοικία που μοιάζει με τρία διαφορετικά οικοδομήματα σαν πλατφόρμες με μικρά περάσματα που ενώνονται μεταξύ τους πρέπει να περάσει κάτω από τις γέφυρες. Ανοίγοντας μια μεταλλική πόρτα εισέρχεται στο ισόγειο. Οι βράχοι “εισχωρούν” μέσα στο σπίτι και ενσωματώνονται στα στοιχεία της μοντέρνας αρχιτεκτονικής. Το οικόπεδο έχει έντονη κατηφόρα με αποτέλεσμα να προσφέρει θέα που κόβει την ανάσα. Πίσω από την πισίνα, κατά μήκος μιας γυάλινης πρόσοψης, βρίσκονται σε ενιαία διάταξη οι χώροι διημέρευσης. Στον όροφο τα υπνοδωμάτια εκτείνονται κάθετα προς την πισίνα ακουμπώντας σαν γέφυρες πάνω από τους χώρους αυτούς. Κάθε γέφυρα έχει το δικό της κήπο στο πίσω μέρος της, ένα φυτεμένο τμήμα της πλαγιάς. Περνώντας από το ένα υπνοδωμάτιο στο άλλο περνά κανείς από τη μία γέφυρα στην άλλη. Οι διάδρομοι από τζάμι προσφέρουν την οπτική αίσθηση της θάλασσας αλλά και του βουνού.

 

3. Ιαπωνικές Παγόδες στη Βούλα

Κανείς δεν περίμενε να δει ένα τέτοιο κτήριο στην Ελλάδα και, δη, στη Βούλα αλλά το αρχιτεκτονικό γραφείο «314 Architecture Studio» όλο μας εκπλήσσει. Το κτήριο διαμερισμάτων «h34»  βρίσκεται σ’ ένα οικόπεδο οκτακοσίων τετραγωνικών μέτρων στη Βούλα, 80 μέτρα από την ακτογραμμή. Επηρεασμένο από την παραδοσιακή ασιατική αρχιτεκτονική και συγκεκριμένα από την τυπολογία της ιαπωνικής παγόδας, το πολυεπίπεδο, θρησκευτικό οικοδόμημα που βρίσκεται παντού στην Ασία, ξεχωρίζει χωρίς αμφιβολία. Το κτήριο έχει τέσσερα επίπεδα. Τρία οροφοδιαμερίσματα με το τελευταίο να κάνει χρήση του roof garden και μιας πισίνας, και μιας ισόγειας διώροφης κατοικίας με αποκλειστική χρήση του περιβάλλοντος κήπου και της δεύτερης πισίνας. Οι ιαπωνικές λίμνες και τα παραδοσιακά ασιατικά δέντρα (κόκκινο σφένδαμο) γύρω από το κτήριο ενισχύουν την εντύπωση πως τηλεμεταφερθήκαμε στην Ασία.

 

4. Η μονοκατοικία με θέα από κάθε όροφο στη Βούλα

Στο Πανόραμα της Βούλας δεσπόζει αυτή η μοντέρνα κατοικία, μια δημιουργία της Αρχιτεκτονικής ομάδας ISV. Το επικλινές οικόπεδο κάνει την κατοικία να μοιάζει κυριολεκτικά σκαρφαλωμένη στο βουνό ενώ προσφέρει απεριόριστη θέα από κάθε όροφο. Λόγω της πολύ μεγάλης κλίσης επίσης, η κατοικία παραμένει σχεδόν αόρατη από το δρόμο. Να βλέπεις τα πάντα και να μη σε βλέπουν! Η πρόσβαση γίνεται από το τρίτο και υψηλότερο επίπεδο της κατοικίας, όπου υπάρχουν και τα υπνοδωμάτια της κατοικίας. Στο μέσο επίπεδο βρίσκονται τα καθιστικά, η τραπεζαρία και η κουζίνα. Ο υπαίθριος χώρος είναι σε στο ίδιο επίπεδο με τη γη και το υγρό στοιχείο της πισίνας. Στο κατώτερο επίπεδο βρίσκονται το play room και οι ξενώνες. Ακόμη κι από εκεί υπάρχει απεριόριστη θέα λόγω της ιδιαιτερότητας του εδάφους.

 

5. Το σπίτι της Παγώνας στη Βάρη

Η βραβευμένη (στην κατηγορία καλύτερο πραγματοποιημένο έργο των ετών 2012-2016) κατοικία του αρχιτέκτονα Νίκου Σμυρλή, που βρίσκεται στη Βάρη, σχεδιάστηκε με βάση την ανάγκη βιωσιμότητας, την χαμηλού κόστους κατασκευής και την εξοικονόμηση ενέργειας στη χρήση. Χρησιμοποιήθηκαν τα υλικά και οι τεχνικές μιας συμβατικής εργολαβικής κατοικίας και απολύτως εξοικειωμένα σε αυτές τοπικά συνεργεία, με σχετικά ανορθόδοξο τρόπο. Γεωμετρικές γραμμές και μινιμαλισμός χαρακτηρίζει το σπίτι αυτό. Ο βιοκλιματικός χαρακτήρας του ενισχύθηκε με τεχνολογίες συλλογής και αποθήκευσης της άμεσης ηλιακής ακτινοβολίας.

February 9, 2018 |

Aνανεώστε την κουζίνα σας!

b291c4ff05f9fecf_6089-w500-h330-b0-p0--contemporary-kitchen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κάντε μερικές από τις παρακάτω αναβαθμίσεις στην κουζίνα χωρίς να αδειάσετε το πορτοφόλι σας και μετατρέψτε την σε έναν πολυτελή χώρο που δείχνει πολύ ακριβός – ενώ μπορεί και να μην είναι.

Δεν χρειάζεται να δώσετε μια περιουσία για να ανακαινίσετε την κουζίνα σας. Οι αλλαγές στις μικρές λεπτομέρειες θα σας δώσουν μεγάλα αποτελέσματα και μπορούν να μεταμορφώσουν μία κουζίνα. Συνεχίστε το διάβασμα για να δείτε τους 8 τρόπους που θα

Βάψτε την σε πιο ανοιχτή απόχρωση Ένα ανοιχτό χρώμα στους τοίχους και τα ντουλάπια της κουζίνας φωτίζει έναν χώρο και τον κάνει να δείχνει μεγαλύτερος και πιο ακριβός. Τα ανοιχτά χρώματα κρύβουν τυχόν μικροπροβλήματα, γρατζουνιές, χτυπήματα και βαθουλώματα που μπορεί να έχουν τα ντουλάπια.

Αντικαταστήστε τα ντουλάπια Αντικαθιστώντας μόνο τις πόρτες των παλιών ντουλαπιών σαςα με νέες ή ανακαινίζοντάς τις θα δώσετε ένα εντελώς νέο look στην κουζίνα σας. Βάλτε γυαλί για να δώσετε παραπάνω λάμψη στα ντουλάπια ή απλά βγάλτε τελείως τις πόρτες και αφήστε τα ράφια σας ανοιχτά. Διακοσμήστε τα με τα αγαπημένα σας σερβίτσια και κάντε τη διαφορά.

Αναβαθμίστε τα μεταλλικά στοιχεία Τα πόμολα και τα χερούλια μπορούν να αλλάξουν ολοκληρωτικά την εμφάνιση ενός ντουλαπιού ή ενός επίπλου. Αλλάξτε τα χερούλια των συρταριών και των ντουλαπιών σας για να δώσετε ένα νέο, μοναδικό look στην κουζίνα σας.

Φροντίστε τον φωτισμό Τα ιδιαίτερα φωτιστικά είναι τα τέλεια αξεσουάρ τα οποία όχι μόνο θα φωτίσουν την κουζίνα σας αλλά θα αλλάξουν και τη διάθεση του χώρου σας. Ο κλασικός φωτισμός που βρίσκεται στα περισσότερα σπίτια δεν δίνει χαρακτήρα στο χώρο. Αλλάξτε τον και δείτε αμέσως να αποκτά προσωπικότητα η κουζίνα σας.

Χρησιμοποιήστε έργα τέχνης Τα έργα τέχνης είναι πάντα ένας πολύ καλός τρόπος να αναβαθμίσετε ένα δωμάτιο. Το ίδιο θα κάνει και στην κουζίνα σας, όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται. Μη φοβηθείτε να βάλετε κάτι μεγάλο και χρωματικά έντονο στην κουζίνα σας καθώς αυτό είναι που θα μεγαλώσει το χώρο σας. Τα έργα τέχνης είναι η καλύτερη επιλογή και των ενοικιαστών που δεν έχουν την απόλυτη ελευθερία να κάνουν πολλές αλλαγές στο σπίτι τους.

Κάντε ζεστή την ατμόσφαιρα του τραπεζιού Προσθέστε μερικά όμορφα, printed μαξιλάρια ή τον καναπέ της κουζίνας σας και φρέσκα λουλούδια στο τραπέζι που τρώτε. Έτσι, θα κάνετε πιο ζεστή την ατμόσφαιρα του χώρου.

Κρύψτε τις μικροσυσκευές σας Τίποτα δεν κάνει πιο όμορφο έναν χώρο από το να είναι καθαρός. Αδειάστε τους πάγκους της κουζίνας σας αποθηκεύοντας τις μικροσυσκευές σας. Κάντε λίγο χώρο στα ντουλάπια για συσκευές, όπως η καφετιέρα, η τοστιέρα, ο αποχυμωτής, το μπλέντερ και ό,τι άλλο έχετε. Επίσης, μπορείτε να κρύψετε τα είδη καθαρισμού, όπως είναι το σφουγγάρι της κουζίνας και το απορρυπαντικό για το πλύσιμο των πιάτων κάτω από το νεροχύτη.

Στρώστε ένα χαλάκι Βάζοντας ένα ζεστό χαλί στην κουζίνα προσθέτετε αμέσως ζεστασιά στο χώρο σας ενώ κρατάτε και τα πόδια σας ζεστά την ώρα που μαγειρεύετε και κάνετε τις δουλειές σας. Βέβαια, καλό θα ήταν να το καλύψετε με ένα πατάκι στον χώρο ακριβώς μπροστά στον φούρνο και τα μάτια, όπου ενδέχεται να στάξουν λάδια και φαγητά.

Πολύ όμορφα και χρήσιμα άρθρα βρίσκουμε πάντα στο site του Σπύρου Σούλη www.spyrossoulis.com

February 8, 2018 |

Τα χαρακτηριστικά ενός καλού πωλητή

careers_new_web.compress.gd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μία προσέγγιση στο πάγιο ερώτημα αν ο καλός πωλητής γεννιέται ή γίνεται. Η σημασία της πρώτης εντύπωσης και το ζήτημα της εμπειρίας.

«Είμαστε όλοι πωλητές χωρίς να το ξέρουμε(!)», μου εκμυστηρεύτηκε κάποτε ένας επαγγελματίας του χώρου. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην πουλάει κάτι. Συσκευάζουμε το σώμα μας με όμορφα ρούχα για να “πουλήσουμε” γοητεία στον περίγυρό μας.

Ο επιστήμονας “πουλά” τις γνώσεις του, ο καλλιτέχνης τις δημιουργίες του, ο πελάτης “πουλά” τις οικονομίες του για να ικανοποιήσει τις ψυχο-σωματικές του ανάγκες. Εγώ ως πωλητής “πουλώ” τις δεξιότητές μου για να κερδίσω τον πελάτη, κ.ο.κ.».

Πωλητής: Γεννιέται ή γίνεται;

Ποιος τελικά είναι ο καλός πωλητής;, με ρώτησε κάποτε ένας νεαρός επίδοξος του επαγγέλματος. Είναι αυτός, τού απάντησα, που βρίσκει την λύση στο πρόβλημα του πελάτη, που είναι πεπεισμένος ότι δεν υπάρχει δύσκολος πελάτης παρά μόνον απροετοίμαστος πωλητής και που πιστεύει στην αρχή του κερδίζω-κερδίζεις (win-win).

Η ακτινοβολία του προικισμένου πωλητή τον οποίο δεν μπορείς να ορίσεις, μπορείς όμως να αναγνωρίσεις, γίνεται άμεσα αντιληπτή από: i) Το συνολικό του παρουσιαστικό: Το σώμα του εκπέμπει μηνύματα υπεροχής μέσα από τον τρόπο που περπατά, χαιρετά, κάθεται και χειρονομεί, και η βλεμματική του επαφή επικεντρώνεται στο τρίγωνο μάτια-μέτωπο του πελάτη. Όταν επικοινωνεί, δεν παραβιάζει την απόσταση (εγγύτητα) του 1,2-1,5 μέτρου από τον πελάτη και επιλέγει την επίδειξη της αριστερής πλευράς του προσώπου του, έτσι ώστε να βρίσκεται στο δεξιό οπτικό πεδίο του συνομιλητή-πελάτη, και ii) Την υπερηφάνεια για το επάγγελμά του, η οποία γίνεται αντιληπτή από το πλούσιο λεξιλόγιο και την απέχθειά του στην ανούσια φλυαρία και την άκομψη καταπίεση του πελάτη.

Όπως δεν υπάρχει τέλειος πελάτης, τού είπα, έτσι δεν υπάρχει και τέλειος πωλητής. Υπάρχουν, ωστόσο, πωλητές που με ανάλογη εκπαίδευση και σκληρή δουλειά ανέδειξαν τα έμφυτα προσόντα τους, έτσι ώστε να απολαμβάνουν ευρείας αναγνώρισης επαγγελματικά και κοινωνικά. Ο καταξιωμένος πωλητής είναι αφοσιωμένος στην κατάκτηση του στόχου του και μάλιστα κατά τρόπον ώστε τα οφέλη που τελικά θα απολαύσει ο πελάτης να υπερβαίνουν τις προσδοκίες του, πράξη που ο ίδιος προσδιορίζει ως Ποιότητα Σχέσης.

Χωρίς ιδιαίτερη περίσκεψη, ο νεαρός συνέχισε: Εγώ κάνω για πωλητής; Επειδή καθυστέρησα κάπως να τού απαντήσω, συμπλήρωσε την ερώτησή του ως εξής: Τελικά ο πωλητής γεννιέται ή γίνεται; Για να πάρει την απάντησή μου με μία κογκολέζικη παροιμία: Όσα χρόνια και να κρατάς ένα ξύλο κάτω από το νερό, αποκλείεται να γίνει κροκόδειλος. Προφανώς γίνεται, αν και εφόσον διαθέτει τα απαιτούμενα προσόντα.

Και ποια είναι αυτά;, ρώτησε ο νεαρός. Φίλε, τού είπα, είναι ο αρμονικός συνδυασμός των σκληρών του δεξιοτήτων (δηλαδή, των γνώσεών του –προϊόν εκπαίδευσης), με τις μαλακές του δεξιότητες (δηλαδή, την ικανότητά του να κερδίζει τον πελάτη, απότοκος της προίκας που διαθέτει). Και ποια είναι αυτή η προίκα; Είναι προϊόν της συνέργειας εννέα στοιχείων, από τα οποία ιδιαίτερο ειδικό βάρος έχουν η ιδιοσυγκρασία, η εξωστρέφεια, η ενσυναίσθηση και η αυτοπεποίθηση.

Ωραία, μού είπε ο νεαρός, και τί γίνεται με την περιβόητη πείρα, δεν παίζει ρόλο; Η πείρα, νεαρέ, που κατά τον Oscar Wilde δεν είναι άλλο από το όνομα που δίνουμε στα λάθη μας, και την οποία επικαλούνται επίμονα οι στρατιές των αυτοδίδακτων πωλητών, δεν φτάνει από μόνη της, αφού η ύπαρξή της δεν δημιουργεί ικανότητες. Αν ήταν έτσι, όλες οι γυναίκες της τρίτης ηλικίας θα ήταν καλές μαγείρισσες(!). Η πείρα σίγουρα είναι σπουδαία υπόθεση, αλλά μόνον αν συντρέχουν και οι απαραίτητες προϋποθέσεις.

Έχω ακόμα μία ερώτηση, αν μού επιτρέπετε. Έχω ακούσει ότι πετυχημένος πωλητής είναι αυτός που με την πρώτη κερδίζει την συμπάθεια του πελάτη. Είναι έτσι; Και, αν ναι, τί είναι αυτό που τον κάνει να το πετυχαίνει; Ομολογουμένως μία πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση.

Άκου λοιπόν:

 • είναι αυτός που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που έχει κάθε πελάτης από αυτόν και οι οποίες συντίθενται και από:
 • την ενδυματολογική του εμφάνιση, η οποία πρέπει να είναι ανάλογη του κύρους του καταστήματος, του είδους και του επιπέδου των προϊόντων ή υπηρεσιών που πουλά,
 • την φροντισμένη εξωλεκτική του γλώσσα,
 • την ζεστή και ευχάριστη φωνή του, αυτό το αποτύπωμα που αφήνει ο άνεμος στην ψυχή του άλλου,
 • το χαμόγελό του ως κόσμημα του προσώπου του,
 • το πλούσιο και σωστό του λεξιλόγιο ως το στολίδι του μυαλού του,
 • την άριστη γνώση των προϊόντων ή υπηρεσιών που πουλά ως απόρροια της αγάπης του προς το επάγγελμά του, και ασφαλώς
 • τη διακριτική του συμπεριφορά, σε συνδυασμό με τα αποθέματά του σε ενσυναίσθηση, ως αποτέλεσμα της ανατροφής και του χαρακτήρα του.

Ο αρμονικός συνδυασμός των παραπάνω απελευθερώνει στον εγκέφαλο του πελάτη την ορμόνη της αγάπης και της εμπιστοσύνης (Oxytocin), βασική προϋπόθεση για να τον κερδίσει. Ο «καλός πωλητής» συνεπώς, δεν είναι απλή υπόθεση και ίσως να μην μπορούν όλοι να γίνουν τέτοιοι.

 

Πηγή μας το άρθρο από το www.euro2day.gr

February 8, 2018 |